Lantbruk

Sänk dina kostnader för ditt lantbruk med solceller

Alla fastigheter och bostadsrättsföreningar är unika. Med vår kompetens och erfarenhet kan vi ta fram rätt system och göra installationen så smidig som möjlig så att ni känner er trygga i hela processen.

Storlek

Hur stor yta har ni och hur stort behov har ni? Vi gör en beräkning tillsammans med er och tar då fram en skräddarsydd anläggning som är anpassad för just er. Vi kan montera på huset, garaget eller direkt på marken.

Bygglov

Bygglov ser olika ut beroende på ort, byggnad och kringliggande miljöer. Vi hjälper er att ta fram de dokument som behövs till bygglovsansökan. Vi finns med under hela installationsprocessen. Från bygglov till installation.

Anslutning

Solcellssystemet anluts genom en växelriktare till elnätet. Antingen så använder man elen själv eller det överskott som blir säljs ut i hela elnätet som då genererar en intäkt. Värt att notera, det är alltid mest ekonomiskt att använda elen själv.

Skuggning

Placering av solpaneler sker på ett så optimalt sätt i söderläge som möjligt för att få så många soltimmar och produktion som möjligt. Skuggning av moln, träd och/eller andra byggnader påverkar produktionen. Vi monterar alltid en optimerare vid varje solpanel.

OPTIMERARE,
VAD ÄR DET?

Traditionella solcellsanläggningar som inte har optimerare innebär att om en panel skuggas så dras kapaciteten ner för hela anläggningen. Med en optimerare som vi installerar gör att endast den skuggade panelen minskar sin kapacitet. Den lilla merkostnaden betalar sig flera gånger om och du får ut så mycket som möjligt av din anläggning.

RIKTNING & LUTNING

För bäst elproduktion bör taket vara riktat mot söder och ha en lutning mellan 10° och 50° men vi kan montera 0° och 60°. System som riktas rakt östligt och rakt västligt fungerar också, men effekten kommer att bli mindre. En fördel med öst/väst montage är dock att man får något högre produktion morgon/kväll, vilket kan stämma bättre med elförbrukningen.

PANELER & SYSTEM

Alla komponenter kommer från Europeiska företag. Med vår optimerare och växelriktare blir din anläggning uppkopplad så kan du följa hur mycket anläggningen producerar. Fördelen med optimerare är att du kan se varje individuell panel. Det innebär att man kan indentifiera fel mycket tidigare än mot traditionella solcellsanläggningar.

Montage

Det finns flera olika taksystem och det finns flera olika sätt att montera solpanelerna på. Allt ifrån med klämmor i falsen på ett plåttak till att montera räls vid tegel- /betongpannor. Vi behöver kontrollera taket, underlaget och skick på taket innan montering. Vi eftersträvar att göra så lite åverkan som möjligt och att hålla tätskiktet så orört som möjligt även om det finns godkända tätningssystem.

Garantier

Genom att vara säkra på den kvalitet som vi levererar lämnar vi alltid följande garantier på våra anläggningar:

  • 5 år på utfört arbete
  • 30 år på infästning- och montagematerial
  • 15 år produktgaranti på solceller.
  • 12 år produktgaranti på växelriktare.
  • 25 år produktgaranti på optimerare.
  • 25 år effektgaranti 85% på solceller.

Därför ska du välja solceller från SOLARIS ENERGI

Marknadsledande utrustning

Vi installerar bara marknadsledande produkter.

Ackrediterad

Vi är godkända av Elsäkerhetsverket och Svensk Solenergi. All elinstallation utförs av certifierade elektriker.

Erfarna installatörer

Våra montörer utbildas kontinuerligt för att hålla högsta nivå på alla arbeten vi genomför.

Egna elektriker

Vårt systerbolag All El Gotland AB utför allt elarbete.

Snabb hjälp

Vid minsta fråga eller fundering kan du alltid ringa eller mejla oss med dina frågor.

Generösa garantier

Vår anläggningar lämnas allt över med generösa garantitider både på arbete och på våra produkter.

Följ din solenergi i appen

Med våran App kan du i realtid se din produktion och eftersom vi förser panelerna med optimerare så kan ni se produktionen på varje panel och vilken besparingar-bra för både miljön och plånboken.

Ladda elbil

Vi hjälper er gärna att komplettera er anläggning med laddbox för elbil. Då kan ni ladda effektivt och säkert.