Villa / Privat fastighet

installation av solpaneler med marknadsledande utrustning

Vi är ett gotländskt bolag som installerar solcellsanläggningar på Gotland och i Sverige.

Kontakta oss

Solceller till en Villa eller privat fastighet

Alla fastigheter och bostadsrättsföreningar är unika. Med vår kompetens och erfarenhet kan vi ta fram rätt system och göra installationen så smidig som möjlig så att ni känner er trygga i hela processen.

Storlek

Hur stor yta har ni och hur stort behov har ni? Vi gör en beräkning tillsammans med er och tar då fram en skräddarsydd anläggning som är anpassad för just er.

Vi kan montera på huset, garaget eller direkt på marken.

Bygglov

Bygglov ser olika ut beroende på ort, byggnad och kringliggande miljöer. Vi hjälper er att ta fram de dokument som behövs till bygglovsansökan. Vi finns med under hela installationsprocessen. Från bygglov till installation. 

Anslutning

Solcellssystemet anluts genom en växelriktare till elnätet. Antingen så använder man elen själv eller det överskott som blir säljs ut i hela elnätet som då genererar en intäkt. Värt att notera, det är alltid mest ekonomiskt att använda elen själv.

Skuggning?

Placering av solpaneler sker på ett så optimalt sätt i söderläge som möjligt för att få så många soltimmar och produktion som möjligt. Skuggning av moln, träd och/eller andra byggnader påverkar produktionen. Vi monterar alltid en optimerare vid varje solpanel.

Optimerare, vad är det?

Traditionella solcellsanläggningar som inte har optimerare innebär att om en panel skuggas så dras kapaciteten ner för hela anläggningen. Med en optimerare som vi installerar gör att endast den skuggade panelen minskar sin kapacitet. Den lilla merkostnaden betalar sig flera gånger om och du får ut så mycket som möjligt av din anläggning.

Riktning & lutning

För bäst elproduktion bör taket vara riktat mot söder och ha en lutning mellan 10° och 50° men vi kan montera 0° och 60°.

System som riktas rakt östligt och rakt västligt fungerar också, men effekten kommer att bli mindre. En fördel med öst/väst montage är dock att man får något högre produktion morgon/kväll, vilket kan stämma bättre med elförbrukningen.

Paneler & system

Alla komponenter kommer från Europeiska företag.

Med vår optimerare och växelriktare blir din anläggning uppkopplad så kan du följa hur mycket anläggningen producerar. Fördelen med optimerare är att du kan se varje individuell panel. Det innebär att man kan indentifiera fel mycket tidigare än mot traditionella solcellsanläggningar.

Montage

Det finns flera olika taksystem och det finns flera olika sätt att montera solpanelerna på.

Allt ifrån med klämmor i falsen på ett plåttak till att montera räls vid tegel- /betongpannor. Vi behöver kontrollera taket, underlaget och skick på taket innan montering. Vi eftersträvar att göra så lite åverkan som möjligt och att hålla tätskiktet så orört som möjligt även om det finns godkända tätningssystem.

Garanti

Genom att vara säkra på den kvalitet som vi levererar lämnar vi alltid följande garantier på våra anläggningar:

  • 3 år på utfört arbete
  • 10 år funktionsgaranti
  • 15 år produktgaranti på solceller.
  • 12 år produktgaranti på växelriktare.
  • 25 år produktgaranti på optimerare.
  • 25 år effektgaranti 85% på solceller.

Därför ska du välja solceller från SolarisEnergi

w

PERSONLIG RÅDGIVNING

Du får ett förslag på ett solcellspaket som är anpassat efter ditt taks förutsättningar och dina önskemål.

N

HÖG KVALITET

Allt från solpanelerna, optimerare och växelriktare i din solcellsanläggning är av högsta kvalitet. Det gör att du får ut  maximal effekt. 

Garanti & service

Du får en nyckelfärdig anläggning med 25 års effektgaranti och vi finns med dig före, under och efter ditt köp.

HÅLLBART PRODUCERADE SOLCELLER

Vi är en certifierad leverantör och säljer bara hållbart producerade solceller. Vi kontrollerar varje steg i produktionen hos våra leverantörer och verkar för att koldioxidutsläppen är så låga som möjligt i produkternas hela livscykel

15% i prisavdrag –
direkt på fakturan

Från och med 1 januari 2021 kan du få skattereduktion på grön teknik. Detta innebär att ni får avdrag med 15% på både material och arbete direkt på fakturan. Ingen ansökan behövs.

På installation av batteri och billaddare erhåller ni 50% i skattereduktion.

Följ din solenergi

Med våran App kan du i realtid se din produktion och eftersom vi förser panelerna med optimerare så kan ni se produktionen på varje panel och vilken besparingar-bra för både miljön och plånboken.

Ladda elbil

Vi hjälper er gärna att komplettera er anläggning med laddbox för elbil. Då kan ni ladda effektivt och säkert.

Kontakta oss så beräknar vi er solcellsanläggning.

Installation med egna elektriker och installatörer. Våra produkter kommer från välrenommerade företag i Europa och är anpassade för det svenska vädret.

Vi på SolarisEnergi vill att det ska kännas tryggt att investera i solceller. Därför erbjuder vi lång garanti på våra solceller och vi monterar samt installerar systemen med våra erfarna och certifierade personal.

Ta kontakt med oss på 0498-284000, info@solarisenergi.se eller alternativt genom formuläret nedan.

Namn(Obligatoriskt)
Förfrågan gäller